Belangrijke data!


Terug naar school!

Welkom op de blog van de tweede/derde kleuterklas van VBS de Fontein in Passendale! Graag deel ik hier met jullie alle leuke momenten uit onze klas en alle originele en creatieve knutseldingetjes van de kleuters uit mijn klas. Alvast veel plezier bij het bekijken van deze pagina!

dinsdag 3 april 2018

Op safari in Afrika

Elke dag werd een deeltje van Afrika in de kijker gezet. We gingen kijken welke bevolking in de woestijn leeft, welke stammen er in de woestijn zitten en welke dieren er op de savanne leven. Vooral de dieren spraken tot hun verbeelding.

Onze klas was bijna een echt oerwoud met alle knuffels en dieren die de kleuters meebrachten!We knutselden ons eigen speelgoed en onze eigen juwelen zoals ze dat in bepaalde delen van Afrika ook doen.
Juf Marie had een bal mee die in Afrika gemaakt was uit kranten, plastic en stof. Daarmee mochten we spelen in de bouwhoek;

We tekenden dieren op bruin papier met houtskool.
We konden de dieren wegen, meten en sorteren.Ook puzzels met Afrikaanse motieven kwamen terecht in de denkhoek.

Op het digibord konden we kijken naar een digitale vertelplaat waar de kleuters allerlei weetjes over Afrika te zien kregen.

Natuurlijk gingen we ook naar het apenparcours om te slingeren zoals echte aapjes. :-)Als afsluiter hebben we een Afrikaans dessertje gemaakt, gingen we dansen op Afrikaanse muziek en mochten alle kleuters in een Afrikaans dier geschminkt worden. Dat vonden ze fantastisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten